maanantai 1. huhtikuuta 2013

JonesAndYou

Huh, nyt on Tampere käyty ja edelleen ollaan pääsiäisreissulla, tällä kertaa Mummila&Ukkilassa. Bloginkirjoitus jäi useaksi päiväksi lomalle, mutta taas mennään. Jo tätä olikin ikävä!

Tampere-keikka torstaina oli täy-del-li-nen. Vain yksi asia meni vähän pieleen. Minun pitää opetella sanomaan "Coca Cola" klo 01:53 yöllä kun joku kysyy mitä saisi olla. Ei punaviini, vaan Coca Cola! Tai vaikka vesi! Eli siis niin hauskaa oli, että sen vielä aamullakin tunsi. Hups.

JonesAndYou eli Aki Virta, Joonas Häkkinen ja Otto Alahuhtala
Illan ohjelmaan kuului siis hurmaavan yhtyeen JonesAndYou:n kannustaminen voittoon Under the Bridge - bändikilpailun ensimmäisessä alkukarsinnassa Ruby & Fellas Irkkuravintolassa. JonesAndYou tietenkin voitti ja jatkoa siis seuraa myös Tampereen suunnalla. Ravintola oli todella hassun hajuinen, mutta muuten viihtyisä. Haju tuli kai vieressä virtaavasta joesta tai siitä aiheutuneesta kosteudesta, sijainti kun on suoraan hämeensillan "alla". Kävimme lähtiessä kurkkaamassa ravintolan muutakin osaa kuin pubipuolta ja tilaa kyllä riitti! Erityisesti mieleen jäi karaoke "koppi". Ihan mahtava idea, laulajat saavat lauleskella lasikopissa ja musiikki ei tuppaa joka nurkkaukseen niille jotka karaokea vähemmän arvostavat.

JonesAndYou on siis yksi lempibändeistäni. Samaan listaan kuuluvat ainakin Coldplay, David Gray ja Tim Christensen. Tunnelmallista "soft pop" musiikkia joka iskee aisteihin oikein positiivisella vaikutuksella. JonesAndYou:lla on seitsemän julkaistua kappaletta youtubessa ja lisää ilmestyy tasaiseen tahtiin. Yhtyeen yhteenkuuluvuus on ilmiselvää ja jopa suloista. Musiikki on koskettavaa, englannin ääntäminen erinomaista, kokonaisuus huippua. Vaikea keksiä tarpeeksi kuvaavia sanoja, suosittelen kuuntelemaan! Heidän keikoillaan tullaan minut näkemään erittäin usein. Tämä keikka oli hieman erilainen, koska mukana ei ollut rumpusettiä akustisen bändikisan sääntöjen mukaisesti. Rumpali Otto Alahuhtala soitti rumpujen sijaan päällä istuttavaa Cajonia. Se on käytännössä laatikko jonka päällä istutaan ja jota läpytellään. Näin amatööritermein.. Aki Virta ja läskibasso näyttivät ja kuulostivat upealle, Jones on vastuussa laulusta ja biisinteosta: Wau, ihmeidentekijä. Tuomaristo antoi keikan jälkeen kaikille kolmelle osallistuneelle bändille palautetta ja viimeisenä heistä JonesAndYoulle. Sanoisinko, että voitto oli ylivoimainen. Yleisöäänet menivät heille sekä tuomariston palautteessa kuului monen monta kertaa sana ihanaa, jopa pelottavimman näköiseltä heebolta.

Ruby & Fellasista Tampere tour matka jatkui Paapan kapakkaan ja siellä höpöteltiin jazzin säestyksellä vielä tovi ystävien ja sukulaisten kesken. Kahden maissa köpötimme ukkelin kanssa iloisina tien toiselle puolelle Hotelli Ilvekseen ja kaaduimme valtavaan sänkyyn höppänän onnellisina vailla huolta huomisesta. Paitsi ehkä siitä jaksammeko nousta tarpeeksi ajoissa aamiaiselle. (Paljastunee seuraavassa postauksessa.. )




4 kommenttia:

  1. JonesAndYou on niin... IHKU! Mua melkein ujostutti, kun oli mahdollisuus nähdä ne ilmielävänä torstaina, vaik en iltaan päässykkään :).

    VastaaPoista
  2. JonesAndYou on just paras!!

    Jään odottelemaan aamupalapostausta. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan lemppari juu! Aamupala ei ansainnut kuin maininnan, tai oikeastaan aamiaisen "nauttija" ei ansainnut aamiaisesta nauttimista. Hupsis.

      Poista